Acasa
Sondaj de opinie
Analiza
Consultanta
Linkuri
Studiu

Portalul este dedicat tuturor celor care doresc sa se implice in protectia mediului : agenti economici, universitati, institute de cercetare, autoritati publice locale din zona transfrontaliera Dolj-Vidin.

Scop: cresterea constientizarii asupra impactului industrial la nivelul mediului, dezvoltarea de solutii comune de cercetare pentru reducerea si prevenirea acestuia, stimularea si replicarea solutiilor de cercetare dezvoltate

Prin proiectul E-ENVIRONMENT se urmareste cooptarea reprezentantilor mediului privat, cercetare, autoritati publice in domeniul protectiei mediului, crearea de proiecte comune si consolidarea sistemelor de protectie a mediului din zona transfrontaliera Dolj-Vidin.

Odata cu dezvoltarea portalului apar si relatiile parteneriale in domeniul cercetarii tehnologice pentru protectia mediului in zona transfrontaliera Dolj-Vidin.

Portalul E-ENVIRONMENT si Asociatia Transfrontaliera E(quilibrum)-ENVIRONMENT care au fost infiintate in cadrul acestui proiect, sunt instrumente care dezvolta cadrul de cooperare la nivel de cercetare prin: identificarea problemelor de mediu, furnizarea de solutii, dezvoltarea de proiecte tehnologice si transfer tehnologic pentru reducerea impactului de mediu.

Crearea si dezvoltarea centrului virtual, asigura un cadru general de cooperare networking si parteneriat public-privat la nivelul administratiilor publice locale-sectorul de cercetare-mediul privat, prin informare asupra riscurilor de mediu, implicare in proiecte publice.

In urma consultantei acordate agentilor economici pe problematica de mediu, in cadrul portalului E-ENVIRONMENT, se vor realiza parteneriate agenti economici-mediul de cercetare si pregatirea de proiecte de investitii, cu componenta de cercetare tehnologica/transfer tehnologic pentru agentii economici, proiecte menite a reduce impactul de mediu al acestora.

Va creste gradul de constientizare a agentilor economici din zona transfrontaliera privind valoarea economica si sociala a resurselor de mediu, utilizarea rationala a acestora si dezvoltarea initiativelor comune de reducere a impactului activitatii economice asupra mediului inconjurator prin solutii de cercetare-dezvoltare, ITC, transfer tehnologic si automatizare.

Rezultatele vor fi pe termen lung si vor avea ca benefciari populatia, mediul de afaceri din zona transfrontaliera Vidin, Montana-Oltenia si mediul inconjurator.

Acest site web nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene.Raspunderea privind corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate revine initiatorilor site-ului web.

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana īn Romānia, cāt si pentru informatii detaliate privind aderarea Romāniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europeneīn Romānia.